Reklama

Warsztaty kulinarne w Pub Blues

26/07/2016 13:59

Grupa ponad dwudziestu osób wzięła udział w kulinarnych warsztatach Pubu Blues. Tematem przewodnim kuchennych poczynań były naleśniki – „Żukowe Naleśniki”. Dzieci na co dzień uczestniczące w wakacyjnych koloniach Bielskiego Domu Kultury krok po kroku poznawały cały proces przyrządzania tego dania. 

Najmłodsi najpierw uważnie notowali przepis, który później umożliwił im wyrabianie ciasta, a już przy patelni mogły wybrać, z czym naleśnik smakuje im najbardziej – z dżemem, czekoladą czy bitą śmietaną. Jak się później okazało, pomysłów na to, z czym i jak jeść naleśnika w głowach dzieci nie brakowało, a niektóre były naprawdę oryginalne.

„Osobiście dodaję odrobinę gazowanej wody, cukier waniliowy i nieco proszku do pieczenia” - zwracał się do uczestników gospodarz Artur Żukowski.

Po jedzeniu odwiedzający skupili się wokół piłkarzyków, niektórzy z uczestników zdecydowali się też nauczyć gry w bilard. Wcześniej jednak pozostawili po sobie dobre wrażenie, sprzątając swoje „kuchenne stoły”.

Podobne wydarzenia odbywają się w Pub Blues w każdy rodzinny wtorek, gdzie na dzieci czekają m.in. gofry i inne tego typu wypieki. Dodatkowo najmłodszym czas umila karaoke czy wyświetlane na projektorze bajki. 

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo iBielsk.pl




Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Wróć do