
Grupa ponad dwudziestu osób wzięła udział w kulinarnych warsztatach Pubu Blues. Tematem przewodnim kuchennych poczynań były naleśniki – „Żukowe Naleśniki”. Dzieci na co dzień uczestniczące w wakacyjnych koloniach Bielskiego Domu Kultury krok po kroku poznawały cały proces przyrządzania tego dania.
Najmłodsi najpierw uważnie notowali przepis, który później umożliwił im wyrabianie ciasta, a już przy patelni mogły wybrać, z czym naleśnik smakuje im najbardziej – z dżemem, czekoladą czy bitą śmietaną. Jak się później okazało, pomysłów na to, z czym i jak jeść naleśnika w głowach dzieci nie brakowało, a niektóre były naprawdę oryginalne.
„Osobiście dodaję odrobinę gazowanej wody, cukier waniliowy i nieco proszku do pieczenia” - zwracał się do uczestników gospodarz Artur Żukowski.
Po jedzeniu odwiedzający skupili się wokół piłkarzyków, niektórzy z uczestników zdecydowali się też nauczyć gry w bilard. Wcześniej jednak pozostawili po sobie dobre wrażenie, sprzątając swoje „kuchenne stoły”.
Podobne wydarzenia odbywają się w Pub Blues w każdy rodzinny wtorek, gdzie na dzieci czekają m.in. gofry i inne tego typu wypieki. Dodatkowo najmłodszym czas umila karaoke czy wyświetlane na projektorze bajki.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie